top of page

"Langzaam aan zagen we Liesbet groeien naar het verwoorden van haar gevoelens. Wat ze denkt, voelt, doet en dit met vallen en opstaan. Het is een goede weg die we hebben in geslagen." - Mama van Liesbet

Kindercoaching

Coaching voor kinderen is een kortdurende oplossingsgerichte coaching. Coachen betekent begeleiden. Het stimuleren van de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten. De coach begeleidt het kind door samen te kijken wat het kind zou kunnen doen om zich weer beter in zijn of haar vel te voelen. Een kind heeft vaak zelf de oplossing in huis. De coach geeft het kind een steuntje in de rug, waardoor het kind gestimuleerd wordt de oplossing te gaan inzetten.
De coach ondersteunt het kind bij de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Wanneer een kind positief naar zichzelf kan kijken, dan komt de ontwikkeling van het zelfvertrouwen op gang. Met zelfvertrouwen kan het kind de wereld tegemoet treden!
Een kindercoach helpt het kind zijn sterke kanten te ontdekken en in te zetten om beter te functioneren in het dagelijks leven. Elk kind heeft het vermogen om op een positieve manier een probleem op te lossen. Samen kijken we naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. En geven we emoties samen een naam en een plek. De coach biedt deskundige hulp, door het voeren van gesprekken op niveau van het kind. Met behulp van creatieve middelen en/of de paarden leert het kind zich beter te uiten.
We besteden bijna geen aandacht aan het probleem, dwz we gaan het niet analyseren of proberen te verhelpen. Ipv daarvan gaan we op zoek naar oplossingen die WEL werken.

 

Voor wie?

De coach werkt voornamelijk met kinderen  en jongeren die zich niet zo lekker in hun vel voelen..

.*Een laag of negatief zelfbeeld

*Weinig tot geen zelfvertrouwen

*Boos gedrag

*Druk en impulsief gedrag

*Sil en teruggetrokken gedrag

*Clownesk gedrag

*Onzekerheid

*Frustratie

*Verdriet

*Gebrek aan lichaamsbewustzijn

*Moeite met sociale contacten

*(faal)angst

*Grote veranderingen (scheiding of verhuizing)

*Pesten of gepest worden *HoogsensitiviteitIedere situatie en ieder kind is anders.

 

Het kan voorkomen dat de klachten van uw kind hier niet bij staan, dan kunt u gerust contact opnemen. Samen kunnen we kijken of ik uw kind kan begeleiden. Een kind mag alles vertellen tegen de kindercoach. De coach vertelt alleen datgene tegen de ouders, waarvoor het kind toestemming heeft gegeven. Het kind is vrij om te vertellen wat het zelf wil, aan ouders en anderen.

 

 

2016-02-27 15.29.59.jpg

Laat het begrip der kinderen ontluiken als een bloem, breek het niet open als een oester. Charles Dickens

In het werken met kinderen ga ik uit van de kwaliteiten en talenten van ieder kind. Ik zal altijd kijken naar de mogelijkheden van het kind, in plaats van te kijken naar wat het niet kan of heeft aan mogelijkheden. Ieder kind heeft de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren. Het zal daarbij gestimuleerd moeten worden om zijn kwaliteiten in te zetten om deze vaardigheden te ontplooien. Voor het kind is het belangrijk te ondervinden waar het goed in is, om gebruik te kunnen maken van deze kwaliteiten. Dit maakt een kind weerbaarder, sterker en zorgt voor meer zelfvertrouwen.
Mijn overtuiging is; als de gedachten van het kind positief zijn, dan zal het gevoel positief mee veranderen. Wanneer het gevoel positief verandert, krijgt het kind meer zekerheid en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Dit maakt hen sterker en weerbaarder.
Ik ga ervan uit, dat...... ieder kind uniek is
... ieder kind zijn eigen kwaliteiten heeft... het kind een probleem heeft, maar zelf niet het probleem is... achter elk gedrag een positieve boodschap ligt... de ouders een actieve rol spelen voor het kind

bottom of page