top of page

De paarden

Amber(1997)

 

Op 14 februari 2004 kwam Amber bij mij, als mijn eerste paard. Een merrie met een heus verleden, bleek nadien. Zij is al die jaren mijn therapeut en coach geweest. We hebben grenzen verlegd, sprongen genomen, gevallen, geschoven, verdriet gehad en gerouwd, .... en dat heeft allemaal geleid tot plezier hebben en ontspannen samen werken. Zij heeft me zoveel geleerd en dat wil ik allemaal doorgeven aan mensen/ ruiters met angsten.

Bob(2004)

 

Bob kwam bij ons als een jaarling in 2005 als gezelschap voor Amber. De eerste jaren was hij een afbreker ipv een bouwer. Hij is pas gestopt met prutsen toen onze Sundance geboren werd. Zijn streken kan hij nu met hem delen. In de zomer van 2012 zijn we gestart met het zadelmak maken en loopt hij nu reeds mooi onder het zadel. Het zal een leuke kinderpony worden.

Blanche​​(1984)


Op 16 augustus 2007 is Blanche erbij gekomen ter vervanging van Donna (RIP). Maar dat bleek nadien niet zo'n goeie keuze te zijn geweest. Een merrie met een donker verleden, waar we alleen maar naar kunnen raden. Na jaren werken met haar verzorgster S. is er eindelijk vertrouwen gekomen. Een speciaal karakter, maar ze mag er zeker en vast wezen. in december kwamen we te weten dat ze drachtig was. En op 21 mei 2008 heeft ze ons een pracht van een hengstje gegeven. Sundance.

Fury​​(1999)    RIP grote, lieve vriend! Fury overleed op 3 juni 2016


In oktober 2007 kwam fury erbij. Ik reed hem al enkele jaartjes voor een klant, maar die vroeg me opeens of ik een koper zou weten voor hem. Ik heb hem direct gekocht. Zo'n pracht van een paard vind je zelden. kindvriendelijk, zalig op buitenwandelingen, kan zelfs voor de koets lopen. met hem zijn we letterlijk met ons gat in de boter gevallen. Ons super en top - lespaard! Maar af en toe heeft hij ook een pauze nodig, de winterstop komt telkens goed van pas.

Sundance(2008)

 

​​Sunny in 't kort. Schitterende ruin, opgevoed door een hele kudde, zo natuurlijk mogelijk. Kalm zoals Fury, zorgzaam zoals Amber, deugeniet zoals Bob en lichtelijk dominant zoals zijn mama Blanche. In de zomer van 2011 gestart met longeren en in de zomer van 2012 gestart met ruitermak te maken. Hij reageert super! Het zal een tof les/wandelpaardje worden. Zal ook geduldig met kinderen zijn, daar ben ik zeker van.
 

 Frieda +20 jaar  - RIP wijze oude vriendin! Frieda overleed op 6 januari 2015

Toen wij in Waasmunster kwamen, stond Frieda in een wei naast die van ons. Na 8 jaar kon ik ze overkopen. Zij werd direct aanvaard in de groep. De Zomer van 2014 heeft zij kinderen heel veel bijgeleerd tijdens verschillende kampen. Tussne haar en mijn dochter Kyra, was er vanaf het eerste moment een heuse verbinding. Jammer genoeg heeft zij haar wijze lessen maar 1 jaartje kunnen delen met ons. 

Eldar - 2001

Na de dood van Fury is Edar in ons leven gekomen. Eldar is een Andalusiër en heeft al wat meegemaakt in Spanje. Het duurde eventjes eer hij zich open kon stellen tegenover mij/ons. Maar nu beseft hij dat hij een stem heeft en dat er naar hem geluisterd wordt. 

Eldar heeft het paardrijden naar een ander niveua getild. Ik dacht altijd dat ik met Fury steeds aan de basis bezig was, maar Eldar heeft het nog meer verdiept en de lessen gebracht naar enkel voelen en bewustwording. Hij is zeer gevoelig en reageert daardoor zeer snel. Zeer fijn voor de ruiter die diepgang en verbinding zoekt. 

118766015_10157431555481080_891493277390

Josie - 2012

In de zomer van 2018 begon het weer te kriebelen om terug kinder- en beginners rijlessen te geven. Op hetzelfde moment was de wens van mijn mama om een paard te kopen. Samen zijn we op zoek gegaan naar een paardje die wijs, rustig en veel draagkracht heeft.

Zo vonden we Josie, een lieve dame, die fysiek jong is, maar wijs is van binnen. Bitloos en zadelloos rijden is geen probleem en dus heerlijk om te doen! Kinderen en volwassenen kan ze dragen met veel geduld en begrip.

Ook het coachen gaat haar naturel af. Een wijze merrie die een mooie collega is. 

Welkom Josie!! 

bottom of page